Ahoj všem Zkoušel jste někdo v poslední době Saudia Airlines? Ty jejich tarify do Thajska mi celkem dráždí plánovací závity.  Na YT jsou celkem fajn video recenze z poslední doby. Pochopil jsem, že se aerolinka snaží pomalu, ale jistě konkurovat Emirates a četl jsem, že do roku 2030 chce ze Saudské Arábie udělat transit hub jako právě V SAE. Bez alkoholu na palubě se obejdu a relativně nový Dreamlinery mě určitě nevadí 😂 Mají amenity kity, deky, údajně slušnej palubní servis… Na druhou stranu všude na netu (Trustpilot, SkyTrax, apod.) jsou dokola negativní recenze o customer service, nespolehlivosti apod.   Tak mě zajímá, jestli má někdo aktuální info a zkušenost (z doby “po COVIDu”). Děkuji!  .

Saudia Airlines

Založil ve fóru Letecké společnosti

Ono je asi obecné, ale mě to vůbec nenapadlo a na mailové dotazy, co je špatně, mi neodpověděli. Našel jsem to pak v mailu s letenkou. Budu zjišťovat u Austrian, jestli by nestačilo odletět v poslední den platnosti, páč letí přímý let ve 23:50.

0 Citovat

A není spíš obecné pravidlo, že letenka platí 1 rok od dne odletu? Aspoň u Cathay Pacific to tak bylo. Zpět jsem letěl necelý rok od odletu, ale asi 1,5 roku od nákupu (nešlo to tak koupit rovnou, byl nutný posun termínu návratu, ale to jsem plánoval). 

0 Citovat

V původní letence mám TKT VALD 1Y FRM ISSUE DATE a v nové INVOL REROUTE TKT VALD 1Y FRM ISSUE DATE. Nevím, proč by se to mělo vylučovat.

0 Citovat

Když budu předpokládat, že mi Saudia nekecá s délkou platnosti jeden rok od data nákupu letenky i v případě, že utrpím involuntary reroute, i tak v tom mají zmatek, protože dle informací na jejich vlastním webu se den nákupu nepočítá, čehož si jaksi nevšimli. Asi teda nakonec poletíme s nimi aspoň zpátky, pokud se mi jim tedy nepodaří vyvrátit jejich informaci, že ten zpáteční let musí nejen začínat, ale i končit v poslední den platnosti letenky.

0 Citovat

Sága pokračuje. Přesvědčil jsem je o platnosti jejich vlastního pravidla, ale trvají na příletu poslední den platnosti. Snad mi změní letiště návratu, ale ještě řeším let tam - vidím volná místa na webu dopravce, ale oni ne. Docela by mě zajímala všechna ta pravidla, ale když vidím ceny za dokumenty na webu IATA, tak abych koukal hodně rychle zbohatnout. 🤣

0 Citovat

no a takhle se s nima bude jeden desetkrát přetahovat, než si Ahmed v KSA řekne "stačilo, máme tohle zapotřebí?" :-)

Přehoděj to na v podstatě libovolný datum, při větších změnách i na lepší dopravce, a stejně se najde někdo, kdo to tlačí dál, bo chce letět za rok a půl :-)

9 Citovat

Privatizace zisků, socializace ztrát.

0 Citovat

@Jox: podívej se, na jaké nejzašší datum prodávají letenky. Pokud na prosinec 2024, byl by to hezký argument.

0 Citovat

Já nechci letět za rok a půl, ale o 6 dní později. A taky mi to přehodili, ale pak zjistili, že neměli a chtěli to posunout o 2 dny zpět. Tak jsem si dohledal, že to stačí podle pravidel o den zpět, jenže jsem nevěděl, že to musí ten den i přistát. Takže to nejsou nějaké moje velké čachry, nýbrž jejich velká nekompetence, což už mohl pochopit každý, kdo to pochopit chtěl. 😉

0 Citovat

Ahoj všem, letíme poprvé se Saudia a nemůžu na jejich stránkách najít náš let, i když letenky jsou koupené přímo u nich a o zrušení nic nepřišlo. Co to prosím znamená? Že bude zrušen, že se ten den nepoletí a nebo že je let vyprodaný? Jsem v tomto úplný nováček, takže děkuji za odpovědi

0 Citovat

Nevidíš let ten den nebo když se přihlásíš pod číslem rezervace nic nevidíš?

0 Citovat

Podobné to mam aj ja, mam potvrdenu rezerváciu na VIE - ICN, no keď dám aktuálne vyhľadať rovnaké lety cez nejaký vyhľadávač alebo priamo na ich stránke tak let medzi Viedňou a Jeddah už nenájde... predpokladám ale, že to bude len nejaký dočasný výpadok, keďže žiadny mail neprišiel a v rezervácii nemám žiadnu zmenu ani zrušenie...

1 Citovat

No pokud zruší jedině dobře. Ale spíš je to nějaký technický problém. Do pár dnů se uvidi :-) . Osobně bych  se nezlobil.

1 Citovat

Dnes jsme tam ohledně toho volal, vídeň-icn jelikož jsem ho taky nenašel. Řekli mi že je let plně zarezervovaný proto ho nevidim. 

2 Citovat

Lol... To byl skvěle investovanej čas do hovoru

3 Citovat

Koukal jsem na svoje další rezervace - VIE-ICN-MUC a VIE-ICN, obě drží. Jen jsem už část těch letů na webu nenašel. V dubnu chybí VIE-JED a v srpnu VIE-JED i JED-VIE. Asi s tím zrovna šachují.

0 Citovat

To bude samozrejme blbosť,  do 30.03 tam priame lety so Saudia medzi VIE - JED nájde, po tomto termíne do konca roka už nie.... takže neverím ze sú všetky vypredané 😀 

1 Citovat

Dominik _14 napsal(a):

Dnes jsme tam ohledně toho volal, vídeň-icn jelikož jsem ho taky nenašel. Řekli mi že je let plně zarezervovaný proto ho nevidim. 

Neřekli "fully overbooked"? 🤣🤣

Já si s nimi teď dopisuji. Nejen, že má každý na mou letenku jiný názor (naneštěstí se ale všichni shodli na tom limitu platnosti letenky rok od koupě, až na jednu, která o tom asi nevěděla a lety mi změnila, kvůli čemuž mě teď pořád nahánějí), ale nejsou schopni ani pořádně komunikovat mailem. Teď jsem urgoval odpověď a přišla mi - ať jim zavolám. Blázinec... 😆 Přitom to chvilku vypadalo slibně, ale příčetná osoba se odmlčela.

 

0 Citovat

Já už se těšil, že to fakt zrušili...

0 Citovat

Do léta času dost cali :-)

0 Citovat

To byla ta cena tak magnetická? 😆 Já teda peníze zpátky nechci, ale posunutí letů na vhodnější dny (byly v akci jen některé) by mi vůbec nevadilo (pokud se tedy nebude opakovat současná náročná komunikace s aerolinkou...).

0 Citovat

Řekla že jsou “reserved”. Byl to tři minutovej hovor takže jś jsem v pohodě. 

0 Citovat

Já teď měl skoro hodinovej a konečně vyřešeno. Jak bude chvilka, tak to celé popíšu. Zatím jen prozradím, že jsem se i zeptal, jaký GDS Saudia používá a odmítl mi to říct, že je to tajná informace. 😆

0 Citovat

:D GDS používají Amadeus, to je jasné z mailů a potvzení, které posílají.

Ale spousta aerolinek používá více GDS.

1 Citovat

Prostě jsou divní. 😆 Ale že jsem si tu superlevnou vánoční letenku musel tvrdě odpracovat. 🤣

0